Het SWV Sterk VO ZO-Drenthe heeft de procedure voor TLV’s zó ingericht dat de beslissing zo veel mogelijk in overleg tussen de school, de ouders en het SWV tot stand komt. Maar soms zijn ouders, school en SWV het in de procedure TLV-aanvraag niet eens. Bijvoorbeeld omdat het SWV beslist een TLV af te geven zonder instemming van ouder(s)/verzorger(s). Natuurlijk kan er dan een gesprek worden aangevraagd, een zogenaamde bespreektafel. Een gesprek vraag je aan via het contactformulier op de website.
Wil je schriftelijk bezwaar maken? Gebruik dan datzelfde formulier. De termijn hiervoor is 6 weken na het besluit over de afgifte van de TLV. Geef aan waarom je het niet eens bent met de beslissing van het SWV. Dit kan in het tekstvak van 'Je vraag'.
Wat gebeurt er dan?
Het bezwaar wordt via het contactformulier ingediend bij de directeur-bestuurder van het SWV.
-
- Er volgt een gesprek onder leiding van de directeur-bestuurder van het SWV. Het SWV kan in overleg met ouders en/of de school andere betrokkenen bij het overleg uitnodigen. Bijvoorbeeld de Adviseur Passend Onderwijs (APO) of de ondersteuningscoördinator van de school. Dit overleg kan ook in meerdere keren plaatsvinden als dat nodig is. Het gesprek is gericht op het doel om draagvlak bij alle partijen te scheppen.
- Na afloop van dit gesprek kan de directeur-bestuurder van het SWV de TLV-beslissing handhaven, wijzigen of een second opinion procedure voorstellen. Een dergelijk besluit komt altijd in overleg met alle partijen (ouders, school en deskundigen) tot stand. Wordt het eerder genomen besluit gewijzigd? Dan moet dat door de directeur-bestuurder van het SWV zorgvuldig worden onderbouwd.